OVER RUIK

Parfumeurs Boye Dorenbos en Noelle Dorenbos van RUIK als kind
Parfumeurs Boye Dorenbos en Noelle Dorenbos van RUIK

VAN JONGS AF AAN GEFASCINEERD DOOR GEUR

Wij zijn Boye en Noëlle, samen hebben wij RUIK opgericht. Als broer en zus zijn we altijd al gefascineerd door geur. Hier zie je ons experimenteren met een baksteen en een breipen. Hiermee wilden we vuur maken. De geur die vrijkwam kunnen we nog steeds beschrijven.

We kunnen zo blij worden van geuren die ons direct meenemen naar een bepaald moment. Je kent het vast ook wel; je ruikt bijvoorbeeld de geur van vers gemaaid gras en bent gelijk weer terug bij een herinnering. Wij hebben dit bijvoorbeeld met de geur van sinaasappel.

Toen we jong waren speelden we met een sinaasappelschil bij een kaars en door de schil uit te drukken maakten we vlammetjes. We ontdekten op die manier dat er heel veel geurolie in sinaasappelschillen zit. Vanuit deze herinnering zijn we begonnen met het ontwerpen van ons eerste parfum VERSCHIL – EAU D’ORANGE.

RUIK NAAR VERSCHIL, NIET NAAR VERVUILING!

Vijf jaar geleden viel onze droom in duigen. We wilden zelf parfums maken maar ontdekten al snel dat er een hele vervuilende industrie achter zit. Parfums zitten tegenwoordig bomvol chemische en synthetische geurstoffen. En tegelijkertijd worden er miljoenen tonnen plantaardig materiaal weggegooid waar etherische oliën in zitten. Dat vinden wij niet verantwoord! Om een alternatief te bieden zijn we samen RUIK gestart.

Wij ontwerpen en maken zelf parfums die helemaal plantaardig zijn. En dat ruik je! De geur is op elke huid uniek en dieper dan synthetische parfums. We zijn continu opzoek naar nieuwe plantaardige geurstoffen om te verwerken in onze parfums die heerlijk ruiken en duurzaam zijn. Hiervoor gebruiken we etherische oliën van plantaardige reststromen en planten die je kan blijven oogsten. Boye vergelijkt parfum maken met het componeren van een muziekstuk. Met onze parfums laten we jou het verschil ervaren!

VOLG ONS

                                                                    RUIK Facebook  RUIK Instagram  RUIK Twitter

CONTACT

info@ruik.org